Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Γιατί η ΝΔ είναι και θα είναι για πολύ στο περιθώριο.

Ένα ακόμη λουλούδι φύτρωσε στους κήπους της ηλίθιας ΝουΔούλας. Το κοινό όνομα είναι λαμόγιο ή/και αλήτης ή/και κλέφτης ή/και κουπριά (όχι κοπριά). Το επιστημονικό Antonius Mpezious kopritious. Και ο κηπουρός τι κάνει; Αντί να πάρει Roundup να το ψεκάσει, να ξεραθεί και να το ξεριζώσει, το αφήνει να μεγαλώνει, να βγάλει άνθη και καρπούς.
Όχι κυρ Αντώνη μ', δεν θα σου γίνει η χάρη. Όταν βγεις στη λαϊκή με τέτοια πραμάτεια στον πάγκο σου, να ξέρεις δεν θα αγοράσουμε. Και ο πάγκος του μπουχέσα τέτοια πραμάτεια είχε, αγοράσαμε και μας κατέστρεψε. Που στο διάολο είναι τώρα ο μπουχέσας δεν ξέρω. Ξέρω όμως σε τι κατάσταση είναι τώρα η πατρίδα μου.
Ας δούμε τώρα τι έκανε ο Antonius Mpezious kopritious όπως περιγράφεται σε άρθρο του Σωτήρη Καψιώχα στην εφημερίδα Realnews.
Σκάνδαλο μεγατόνων, με το οποίο «ξεπλύθηκαν» περισσότερα από 50 δισ. Ευρώ την τετραετία 2006-2009, με αποτέλεσμα να χαθούν για το Δημόσιο φόροι και πρόστιμα από παράνομες πράξεις περίπου 20 δισ. ευρώ, αποκαλύπτει η «R». Η υπόθεση φέρει τον κωδικό «φορολόγηση ή μη εισοδημάτων προερχόμενων από αφανείς πηγές», έχει την υπογραφή του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα και δρομολογήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2006. Από τη φωτογραφική διάταξη της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες πολύκροτες υποθέσεις που συντάραξαν το πανελλήνιο τα προηγούμενα χρόνια και ωφελήθηκαν πολλά βαρύγδουπα ονόματα.
Το έγγραφο εστάλη στην Οικονομική Επιθεώρηση Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και κοινοποιήθηκε στη Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και... κατ' εξαίρεση στη ΔΟΥ Κιλκίς. Η χρονολογία λήψης της απόφασης και οι αποδέκτες του μηνύματος δημιουργούν... μια διαβολική σύμπτωση με δύο πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν το παnνελλήνιο και οι εμπλεκόμενοισε αυτές -εντελώς τυχαία άραγε;- προέρχονται από τις συγκεκριμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για το περίφημο θέμα των "κουμπάρων" και του καρτέλ γάλακτος, καθώς και την παροχή κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο, ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο περιπτώσεις αποκαλύφθηκαν στο τέλος του 2005.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή κρατήθηκε μυστική από το ευρύ δίκτυο των απασχολούμενων στις εφορίες της χώρας και - όπως μας καταγγέλθηκε από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών - χρησιμοποιήθηκε από... ορισμένους υψηλόβαθμους υπαλλήλους έναντι αδράς αμοιβής για να διευκολυνθούν μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες... να κλείσουν σοβαρές υποθέσεις τους και να νομιμοποιήσουν μεγάλα ποσά που προήλθαν από διάφορες δραστηριότητες.
Χαρακτηριστικά, μας αναφέρθηκαν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις που αξιοποίησαν το ευεργέτημα του νόμου για να νομιμοποιήσουν «εισοδήματα από αφανείς πηγές» και κατάφεραν να αποφύγουν την «τσιμπίδα» της φορολογικής Δικαιοσύνης. Η πρώτη αφορά την υπόθεση του σκανδάλου της Siemens και η δεύτερη τα δομημένα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων.

Μυστικότητα

Το όλο θέμα απασχολεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και με απόλυτη μυστικότητα διερευνάται η επίμαχη περίοδος 2006-2009, τόσο ως προς τις υποθέσεις που τακτοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα όσο και ως προς το μέγεθος της ζημίας που υπέστη το Δημόσιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους ελέγχους επικουρεί και η Εισαγγελία Αθηνών, η οποία φέρεται διατεθειμένη να διατάξει ένορκη προκαταρκτική εξέταση.
Να σημειωθεί ότι, με εξαίρεση τα κέρδη από τον κάθε λογής τζόγο που φορολογούνται από πέρυσι με 10%, οι υπόλοιπες περιπτώσεις της συγκεκριμένης διάταξης εξακολουθούν να ισχύουν, έως ότου ψηφισθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Πηγή: www.realnews.gr

Απόσπασμα από το www.axiaplus.gr
Την ώρα, λοιπόν, που οι ελεγκτικές δυνάμεις του Δημοσίου και του υπουργείου Οικονομικών πασχίζουν να εντοπίσουν τους φοροφυγάδες, τους γιατρούς με τα φακελάκια, το βρόμικο χρήμα, την ώρα που το κράτος πασχίζει για έσοδα από κάθε μορφής πηγές, το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ, το χρήμα που προέρχεται από ΑΦΑΝΕΙΣ ΠΗΓΕΣ, παραμένει ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. Αυτή είναι η όγδοη διαπίστωση και μία ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της "ΑΞΙΑΣ".
Για να καταλάβετε, έστω ότι ένας γιατρός με φορολογική δήλωση 20.000 ευρώ τον χρόνο, αποκαλύπτεται μετά από σχετική έρευνα και άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, ότι στο λογαριασμό του είναι κατατεθειμένα 4 εκατ. ευρώ, η προέλευση των οποίων δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά του τα τελευταία 10 χρόνια, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ.
Μετά από αυτό τον κυκεώνα αποκαλύψεων, τo υπουργείο Οικονομικών ανακαλεί την εγκύκλιο, που υπέγραψε ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας στις 25 Ιανουαρίου του 2006, με την οποία δινόταν η δυνατότητα απαλλαγής από κάθε φορολογική υποχρέωση για εισοδήματα που εντοπίζονταν κατά το έλεγχο και τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ποτέ στις φορολογικές αρχές ...
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο με αφορμή δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας, ο Υπουργός Οικονομικών ανακαλεί την εγκύκλιο αυτή και έχει ήδη ζητήσει να επανεξετασθούν όλες οι υποθέσεις, για τις οποίες έχει γίνει χρήση της συγκεκριμένης εγκυκλίου οδηγώντας στην χαριστική απαλλαγή φορολογικών υποχρεώσεων ....
Ο "θιγμένος" πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών απειλεί με μηνύσεις. Έτσι, στην
Απογευματική διαβάζουμε:
"Ο πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την από 22.3.2010 ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών:
«Οι ψευδολόγοι συκοφάντες προσέλαβαν και αρμόδιους κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών στην απέλπιδα προσπάθειά τους να στηρίξουν το έωλο οικοδόμημα της δυσφημιστικής εις βάρος μου επίθεσης.
Αποκρύπτουν την αλήθεια και προσπαθούν … βαπτίζοντας πότε φωτογραφική χαριστική διάταξη νόμου, πότε εγκύκλιο, πότε απόφαση Μπέζα (τελικά ας αποφασίσουν τι είναι από όλα αυτά!), μία απλή διαβίβαση απάντησης του μόνου αρμόδιου Ειδικού Γραφείου Νομικού Συμβούλου Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος, σε ερώτημα της ΔΟΥ Κιλκίς που αφορούσε έλεγχο περιουσιακής κατάστασης επίορκου υπαλλήλου του Υπουργείου μου..."
Το ζητούμενο είναι:
Υπέγραψε ο τέως την (έστω) επιστολή; Ναι ή Όχι;
Επωφελήθηκαν κάποιοι και γλύτωσαν εκατομμύρια ευρώ;  Ναι ή Όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου