Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

"Ελληνικά" προϊόντα εγχώριων νονών

Κυκλοφορεί μέσω e-mail ένα κείμενο, που, λόγω της οικονομικής κρίσης, μάς προτρέπει να αγοράζουμε προϊόντα από μεγαλοεταιρείες, που εδρεύουν στην Ελλάδα. Προφανώς, ή ο συντάκτης του (ο οποίος μάλιστα δηλώνει και …οικονομολόγος) είναι απλοϊκός και αφελής, ή «τα παίρνει».

Σε όσους πίστεψαν τα αφελέστατα που γράφονται στο εν λόγω κείμενο έχουμε να πούμε τα εξής: Αγοράστε κορόιδα, ελληνικά προϊόντα, που πωλούνται στην χώρα προέλευσής τους (δηλαδή την Ελλάδα) σε διπλάσια τιμή από ό,τι στις χώρες που εξάγονται (Γερμανία, Ολλανδία, Βρετανία κ.λπ.).

Ενισχύστε τα ελληνικά σούπερ μάρκετς, για να καβαλήσουν οι εγχώριοι μαγαζάτορες ακόμα πιο άγρια το καλάμι και να εξάγουν περισσότερα λεφτά στους φορολογικούς τους παραδείσους. Αγνοείστε τα διάφορα «φτηνιάρικα» Lidl, που πουλούν στις μισές τιμές άριστης ποιότητας και πασίγνωστα στην Ευρώπη προϊόντα, τα οποία όμως δεν είναι… «επώνυμα» στην Ελλαδάρα (αφού δεν έχουν την «έγκριση» του κάθε έλληνα μεγαλοεισαγωγέα, ΑΒ κ.ά.).

Ειδικότερα, ενισχύστε τις μεγάλες ελληνικές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις -και το εντιμότατο καρτέλ τους- που έχουν πατήσει στο λαιμό τον Έλληνα παραγωγό, αφού πουλούν το γάλα που αγοράζουν από αυτόν σε πενταπλάσια τιμή από αυτήν, που -σαν καρτέλ- τού έχουν επιβάλλει. Αγοράστε επίσης «ελληνικό» γάλα… Βουλγαρίας των ιδίων εταιρειών, το οποίο «ελληνοποιήθηκε» μόλις πέρασε τα σύνορα. Αγοράστε το ελληνικό γιαούρτι σε διπλάσια τιμή από ό,τι πωλείται στην υπόλοιπη Ε.Ε. και νιώστε εθνικά υπερήφανοι. Αφήστε τις μιζέριες, σκεφθείτε εθνικά, περιφρονήστε το χρήμα, και φερθείτε επιτέλους σαν πλούσιοι.

Διαιωνίστε τις θέσεις υποαμειβόμενης «εργασίας», που τόσο απλόχερα προσφέρουν στα πλαίσια του εθνοσωτήριου ρόλου τους οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα εντιμότατα καρτέλ τους. Και να μην ζητάτε αυξήσεις εσείς οι εργαζόμενοι, αλλά να προσεύχεστε να μην πάρουν από τη χώρα τις εγκαταστάσεις τους και τις πάνε σε καμμιά Βουλγαρία, όπου τα μεροκάματα τούς έρχονται ακόμα πιο φθηνά. Αν φύγει από εδώ η κάθε ΦΑΓΕ και η κάθε ΔΕΛΤΑ, τί θα απογίνει η πατρίδα, τί θα απογίνουμε εμείς, χωρίς την εθνοσωτήρια ελεημοσύνη τους;

(Βέβαια σε αυτόν τον εκβιασμό των ελληνικών καρτέλ/νονών και νταβατζήδων της εν Ελλάδι αγοράς υπάρχει μια πληρωμένη απάντηση: πάρτε τις επιχειρήσεις σας και πηγαίνετέ τις όπου γουστάρετε. Γιατί αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να ξεβρωμίσει η χώρα από τα καρτέλ σας και να μπορέσει να αναδυθεί μια αυθεντική και δημιουργική επιχειρηματική δραστηριότητα. Τότε θα μπορέσει π.χ. ο εντόπιος γαλακτοπαραγωγός -που τώρα στραγγαλίζεται κάτω από τη μπότα σας- να φτιάξει το δικό του εμφιαλωτήριο και κάθε περιοχή στην χώρα να έχει τα δικά της γαλακτοκομικά, τα οποία θα είναι πολύ καλύτερης ποιότητας και θα κοστίζουν πολύ φθηνότερα από τις «εναρμονισμένες» τιμές, που μάς πουλάτε εσείς οι μαφιόζοι τα δικά σας. Πειράζει, που δεν θα πίνει όλη η Ελλάδα τα τρία - τέσσερα… «επώνυμα» γάλατα του καρτέλ, αλλά κάθε περιοχή θα έχει το δικό της γαλατάκι; Και που θα δημιουργηθούν και κάμποσες θέσεις εργασίας στη ερημωμένη επαρχία; Πάρτε λοιπόν τις «επιχειρήσεις» σας και όλο το καρτέλ σας και βάλτε τις στον κ... σας, παρασιτικά λαμόγια που παριστάνετε τους …επιχειρηματίες).

Και μην ξεχνάτε: διακοπές να πηγαίνετε μόνο στην Ελλαδίτσα! (Όσοι τουλάχιστον έχετε ακόμα χρήματα για διακοπές). Ας είναι πιο ακριβά από οπουδήποτε αλλού. Ας σας πιάνουν και λίγο τον κ... στα rooms to let, στις greek tavernas και στις greek cafeterias. Δεν είναι υποτιμητικό να σε κλέβει ο συγγενής σου (που ξέρει κιόλας πόσο κορόϊδο είσαι). Αποφύγετε να πάτε στις χώρες των κουτόφραγκων, να δείτε πόσο καθαρές, καλαίσθητες και φθηνότερες από την Ελλαδάρα είναι και να νιώσετε σαν να φάγατε πολιτισμική σφαλιάρα. Σημασία έχει τα λεφτά που σας κλέβουν να πάνε σε συμπατριώτες σας, να μείνουν σε ελληνικά χέρια, να μείνουν στην Ελλάδα μας!
Θερσίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου