Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Νέα μπόχα σκανδάλου της ΝΔ

Οσμή σκανδάλου και στο Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς μετά από αποκαλύψεις του υφυπουργού Σπύρου Βούγια από το βήμα της Βουλής, φέτος ενοικιάστηκαν πυροσβεστικά ελικόπτερα σε τιμές 35% φθηνότερες από εκείνες που πληρώθηκαν το 2009 για τα ίδια ελικόπτερα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Λεβέντη ο Σπύρος Βούγιας αποκάλυψε πως φέτος μετά από μια «απλή», όπως τη χαρακτήρισε, διαπραγμάτευση με τη μητρική εταιρεία, που έχει τα συγκεκριμένα εναέρια μέσα, το Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατάφερε να ενοικιάσει προς 1.250.000 ευρώ φθηνότερα το κάθε ελικόπτερο.

Όπως είπε ο Yφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, το 2009 κάθε ελικόπτερο στοίχισε 4.450.000 ευρώ, ενώ φέτος η προσφορά ήταν για 3.200.000 ευρώ «για τα ίδια ελικόπτερα, για την ίδια περίοδο, με την ίδια συντήρηση». Μετά την αποκάλυψη των στοιχείων αυτών στη Βουλή, ο κ. Βούγιας σημείωσε: «Κάνω εδώ μια ρητορική ερώτηση: τα θέματα αυτά δε θα έπρεπε να προωθηθούν σε κάποιους εισαγγελείς για περαιτέρω διερεύνηση;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θεωρώντας υψηλό το κόστος για την ενοικίαση των ελικοπτέρων, βάσει των στοιχείων που βρήκε για το 2009, προχώρησε σε έρευνα αγοράς. Όπως διαπιστώθηκε, τα ίδια ελικόπτερα ενοικιάζονται αρκετά φθηνότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε σύγκριση με την Ελλάδα.
Το υπουργείο στράφηκε στη μητρική εταιρεία, και μετά από μια «απλή»
διαπραγμάτευση, μείωσε το κόστος για κάθε ελικόπτερο κατά 1.250.00 ευρώ.

Με δεδομένο ότι το 2009 είχαν ενοικιαστεί 5 ελικόπτερα αυτού του τύπου, το «καπέλο» για το ελληνικό Δημόσιο φθάνει τα 6.250.000 ευρώ.
Φέτος, έχει υπογραφεί σύμβαση για 3 ελικόπτερα αυτού του τύπου προς 3.200.000 ευρώ το κάθε ένα.

Πηγή: apolitistosteki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου